"Πέτρος & Ράνια" Ένα παιδικό μυθιστόρημα γιά την βία στο σχολείο καί πως την αντιμετωπίζουν δύο γενναία παιδιά

Ο Πέτρος, 11 χρόνων, και η Ράνια, 12 χρόνων, είναι «ηλεκτρονικοί» φίλοι – γνωρίστηκαν και επικοινωνούν μέσα από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή.
Η φιλία τους βοηθάει τον Πέτρο να αντιμετωπίσει δύο συμμαθητές του που του φέρονται άσχημα. Και καθώς αρχίζει να νιώθει πιο δυνατός και δεν τους φοβάται πια, διαπιστώνει πως οι «κακοί» αυτοί συμμαθητές περιβάλλονται από ένα μυστήριο.

Γιατί δείχνουν και οι ίδιοι τόσο φοβισμένοι;
Γιατί έρχονται με μελανιές στο σχολείο;
Ποιον συναντάνε κρυφά μετά το σχόλασμα;
Όταν ο ένας τους εξαφανίζεται, ο Πέτρος και η Ράνια παίρνουν τα πράγματα στα χέρια τους. Οπλισμένοι με θάρρος κι εξυπνάδα, αγωνίζονται να λύσουν το μυστήριο και να τον σώσουν. Μέσα από τις περιπέτειές τους, ανακαλύπτουν τη δύναμη που κρύβουν μέσα τους όλα τα παιδιά. Και μαθαίνουν πως, αν συνεργάζονται, μπορούν να αλλάξουν πολλά σ’ αυτό τον παράξενο κόσμο των μεγάλων.

Μερικές αλήθειες για τα παιδιά - και τους γονείς τους
• Τα περισσότερα παιδιά βιώνουμε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο εκφοβισμό -σχολικό ή οικογενειακό.
• Δεν πρέπει να ντρεπόμαστε όταν συμβαίνει αυτό. Δεν φταίμε εμείς αν κάποιος μας φέρεται άσχημα - φταίει εκείνος που φέρεται άσχημα.
• Το παιδί που φέρεται άσχημα συχνά είναι ένα δυστυχισμένο παιδί και χρειάζεται κατανόηση και βοήθεια.
• Δεν είναι ντροπή να φοβόμαστε. Ο φόβος είναι κάτι χρήσιμο γιατί μας δείχνει ότι πρέπει να αντιδράσουμε σε κάποια απειλή.
• ‘Οταν φοβόμαστε, πρέπει να δρούμε. Φοβάμαι και κάνω, όπως λέει ο Πέτρος.
• Παρόλο που είμαστε παιδιά, έχουμε δύναμη. Αν χρησιμοποιούμε το μυαλό μας και συνεργαζόμαστε, μπορούμε να βρούμε λύσεις σε πολλά προβλήματά μας και να κάνουμε καλύτερη τη ζωή μας. Ας δούμε τη ζωή μας σαν μια συναρπαστική περιπέτεια και ας την απολαύσουμε - όπως κάνουν ο Πέτρος και η Ράνια.